Забравихте си данните за вход?

Регистриране на профил

PQAge – иновация в химическите пилинги

Какво представлява PQAge?

PQAge на Promoitalia е иновативен химически пилинг, който може да се използва и през летния сезон. Той не е фотосенсибилизиращ и се прилага целогодишно, тъй като при него няма абсолютно никакво външно нараняване на кожата, отсъства и фростинг ефект.

Може ли пилингът PQAge да се прилага при клиенти с пигментации, акне или чувствителна кожа?

Пилингът е приложим при клиенти с чувствителна кожа, наличие на пигментации или акне благодарение на иновативната си формула.

Продуктът съдържа трихлороцетна киселина с концентрация 35%, която е стабилизирана чрез друга съставка – урея пероксид. По този начин трихлороцетната киселина не наранява епидермиса, а директно преминава в дермата. Ако трихлороцетна киселина с такава висока концентрация не е стабилизирана, а е в свободна форма, тя ще причини среднодълбок пилинг със значителен фростинг ефект. В случая не се наблюдава подобен, тъй като киселината директно достига дермата, където предизвиква денатурация на протеините на колагена и еластина, а възстановената кожа е вече с по-добри характеристики. Втората основна съставка в пилинга е коензим Q10, който нормално се съдържа в кожата, но с напредване на възрастта количеството му намалява. Коензим Q10 е изключително мощен антиоксидант, който улавя свободните радикали, отговорни за стареенето на кожата. Освен това, той активизира митохондриите – клетъчни органели, произвеждащи АТФ (аденозинтрифосфат – молекулата, която носи енергия). Благодарение на АТФ се задействат всички процеси на синтез в клетките. Както е известно, с напредване на възрастта отслабва функцията на митохондриите, понижава се количеството на синтезирания от тях АТФ и съответно намалява синтезът на колаген и еластин. Затова основната роля на коензим Q10, включен в пилинга PQAge, е да стимулира митохондриите и да се повиши количеството на АТФ. Третата съставка е коджикова киселина, която инхибира производството на меланин и има мощно антивирусно, антибактериално и противовъзпалително действие.

Тези три съставки възстановяват тонуса, еластичността и стегнатостта на кожата, отстраняват възпаленията и осигуряват равномерен тен. Затова пилингът се прилага както като антиейджинг грижа, така и за лечение на акне и за премахване на пигментации.

Колко процедури са необходими

Препоръчително е да се направи курс от 4-6 процедури, по една процедура седмично. Пилингът PQAge не се прилага при бременност, алергия към някоя от съставките, дерматити, както и при херпес симплекс в активна фаза. Като поддържаща грижа се препоръчва една процедура веднъж месечно.

Може ли пилингът да се използва като превантивна грижа срещу появата на пигментни петна през летния сезон?

Да, защото коджиковата киселина инхибира синтеза на меланин и по този начин се предотвратява появата на пигментации. Пилингът е приложим не само при антиейджинг грижата за лице, но може да се използва и върху тялото при наличие на стрии и белези – особено пресните белези се повлияват много добре благодарение на реструктурирането на биомрежата под въздействието на трихлороцетната киселина.

TOP