Забравихте си данните за вход?

Регистриране на профил

Лазерна епилация С PrimeLase HR Excellance

Докосни се до последно поколение лазерна епилация PrimeLase HR е иновативен апарат, проектиран и произведен от специалисти в сферата на лазерната епилация. Той е клинично тестван и е доказано, че с него се постигат доказано отлични резултати, които гарантират максимална безопасност на пациента.

Как работи PRIME LASE?

PRIME LASE HR е диодна лазерна технология, която се характеризира с най-голямата пикова мощност на пазара (3600 W).

При тази технология се използват много къси импулси с висока доза енергия, идеална за остатъчни косми. Динамичният или безболезнен режим е другата важна характеристика на PRIME LASE HR. Тази система ни позволява да работим без никакъв дискомфорт или болка, което прави лазерна епилация напълно поносима за всички пациенти, включително и за мъже с дебели косми.

Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Висококачественият диоден лазер безпроблемно премахва окосмяването при всички типове кожа, включително от 1-ви до 6-ти тип по скалата на Фицпатрик. Той работи на принципа на селективното взривяване на пигмента на космения фоликул, без да причинява увреждане на околната кожа.

PRIME LASE притежава развита и патентована охлаждаща система, която при лазерна епилация защитава кожата от високи температури наречена „crystal freeze”. Това е система за охлаждане на накрайника, която поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса, фактор, който драстично намалява чувствителността на третиранара зона по време на процедурата.

Кои са предимствата на лазерна епилация с PRIME LASE HR?

Процедура elysion

Дълготрайното отстраняване на космите се постига за кратко време срез селективно отстраняване на космите в анагенна фаза на растежа. Също така лазерната епилация подобрява качеството на кожата. Лазерната епилация с PRIME LASE HR помага за отстраняването на кистозни косми и помага при проблеми с фоликулите, при хипертрихозата и хидрадеинита.

ДОКОСНИ СЕ ДО НАЙ – ЕФЕКТИВНАТА СИСТЕМА ЗА ДЪЛГОТРАЙНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

От колко процедури се нуждаете?

Лазерната епилация изисква няколко сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата и специфичните нужди на всеки пациент. Обикновено процедурите варират между 6 и 10.

Подходяща ли е лазерна епилация с PRIME LASE HR за всички фототипове кожа?

Основното различие и предимство на PRIME LASE HR, е че третира много успешно и безопасно хора с по-тъмен тен на кожата, както и хора с по-светли косми. Лазерната епилация е подходяща за всички зони и фототипове, прилага се през всички сезони (вкл. И лятото), като процедурата е безопасна и за кожи с тен. Нещо, което не беше възможна опция при лазерна епилация от предишно поколение.

Имат ли странични ефекти лазерната епилация с PRIME LASE HR?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат загряване и леко боцкане. Страничните ефекти от лазерната епилация са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след лазерна епилация. PRIME LASE HR не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

Противопоказания

Лазерната епилация не се препоръчва при:

 • Бременност
 • Екземи
 • Хепатит
 • Дерматити

Какво е лазерна епилация

Лазерна епилация е медицинска процедура, при която нежеланото окосмяване се премахва посредством концентриран лъч светлина (лазер).

Принципът е прост: пигментът меланин в косъма абсорбира светлината, излъчена от лазера. Светлинната енергия се преобразува в топлина и тя уврежда космените фоликули, които са отговорни за производството на косми. Това увреждане прекратява или забавя бъдещия растеж на косъма.

Процедурата лазерна епилация е безвредна за околните тъкани – епидермиса и дермата на кожата. Това се постига с помощта на високоенергийни импулси с прецизна продължителност и с точно определена дължина на вълната, които да не влияят върху останалите клетки.

Всеки ли може да се подложи на лазерна епилация?

Поради спецификата на технологията, лазерната епилация е най-ефективна за хора, които имат светла кожа и тъмни косми. Но съвременните апарати, с които разполагаме в Естетичен център „Аура”, дават много добри резултати и при хора с тъмна кожа и светли косми.

Все пак лазерната епилация е абсолютно противопоказна в следните случаи:

 • Скорошно излагане на слънце или солариум.
 • Фоточувствителност, дължаща се на прием на лекарства или на болести.
 • Остра инфекция в областта, в която ще се прилага процедурата.
 • Области с новообразувания.
 • Риск от образуване на келоид.
 • Лечение с ретиноева киселина (6 до 12 месеца).
 • Бременност или кърмене.
 • Силно пигментирана или черна кожа.
 • Имуносупресия.
 • Болести ,сериозно засягащи ограните.
 • Диабет, при който не е постигнат задоволителен контрол.
 • Лезии, при който съществува риск да станат злокачествени.

Дълготрайна ли е лазерната епилация

Факт е, че лазерната епилация ефективно забавя растежа на космите за дълги периоди – от порядъка на няколко години. Но тя не води до обезкосмяване завинаги. Необходимо е да се извършат многократни лазерни процедури за първоначално обезкосмяване, след което може да има нужда и от сесии за поддръжка. Обикновено се правят веднъж годишно. Естетичен център „Аура” също предлага подобна поддръжка на лазерна епилация.

Колко дълго продължава процедурата за лазерна епилация?

Продължителността на процедурата зависи от размера на обработваната зона. Горната устна  може да отнеме до 5 минути, по 10 минути за подмишниците, а за краката между половин и 1 час.

Има ли значение кога ще се направи лазерната епилация

За да е наистина качествена лазерната епилация, всички процедури трябва да се направят в подходящия момент – както първата, така и последващите.

Косъмът има три фази на растеж:

 • Анаген – когато коренът е дълбоко в кожата, а клетките в него се делят на всеки 24 часа. Косъмът расте усилено и това може да продължи между 3 и 6 години за косата и 30-45 дни – за краката, ръцете, веждите, миглите.
 • Катаген – когато космите почти спират да растат, а корените се приближават към повърхността на кожата. Фазата продължава 2-4 седмици и около 1-3% от космите са в това състояние.
 • Телоген – когато космите са вече много високо в дермата и са на път да паднат, за да направят място на новите. Около 10% от космите по тялото ни са в тази фаза, която продължава около 4 месеца.

Най-подходящото време за лазерна епилация е фазата на активен растеж анаген, когато косъмът е най-дебел и най-добре пигментиран.

Времето на изчакване между отделните процедури лазерна епилация също има значение. Целта е възможно най-голямо количество косми да бъдат в анагенна фаза. Поради тази причина последващите процедури на лицето се правят по-скоро, отколкото тези на краката и останалите части на тялото.

За да сте сигурни, че всичко е наред с вашата лазерна епилация, можете да се доверите на специалистите в Естетичен център „Аура”.

Колко и какви процедури за лазерна епилация са нужни

Няма универсална рецепта за това колко точно процедури лазерна епилация трябва да се извършат, за да се постигне желаният ефект. Броят обикновено е между 6 и 10, а точната цифра зависи от:

 • третираната област;
 • цикъла на растежа на космите;
 • дебелината на космите;
 • цвета на космите;
 • гъстотата на космите;
 • пигментацията на кожата;
 • фототипа на кожата;
 • фоточувствителността на клиента;
 • чувствителността на клиента към болка;
 • специфичните нужди на клиента.

Продължителността на процедурата зависи от третираната зона.Обикновено за горна устна отнема около 5 минути, а за цели крака – около час.

Лазерна епилация с  Prime Lase HR на Cocoon Medical

Уредът за лазерна епилация, който използваме в естетичен център „Аура”, е  PRIME LASE HR, произведен от испанската фирма Cocoon Medical. Това е диоден лазер, разработен на принципа на селективната фототермолиза.

PRIME LASE HR се прилага с дължината на вълната 810 nm, излъчвана от диодна матрица с висока мощност. Подходящ е за лазерна епилация на всички фототипове кожа, като лесно се настройва за различни дълбочини на проникване и дебелина на космите.

Prime Lase HR позволява лазерната епилация да бъде извършена с голяма прецизност и безопасност. Има специален режим за работа върху кожа с тен, който позволява процедурите да се извършват и през летния сезон.

Апликаторът на Prime Lase HR е снабден със системата Cristal freeze , изключителна система за охлаждане на върха на апликатора. Така по време на лазерна епилация кожата се предпазва от топлината едновременно с излъчването на импулсите и по този начин се предотвратява прекомерното ѝ загряване. Третираната област е предварително охладена , като апликаторът се плъзва върху кожата, преди да започне излъчването,  и охлажда кожата след всеки импулс.

Манипулацията с Prime Lase HR  не е болезнена и е толерантна към кожата. Можете да усетите загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални, а от възстановителен период няма нужда.

Допълнителни полезни ефекти от използването на този уред са драстично намаляване на броя на врастналите косми, както и подобряване текстурата на кожата.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Процедурата лазерна епилация е безболезнена за повечето пациенти, въпреки че някои клиенти чувстват дискомфорт, топлина или боцкане.  Други пациенти чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството.

Как да се подготвите за лазерна епилация

Преди първата и всяка следваща процедура по лазерна епилация в Естетичен център „Аура” трябва да спазвате следните правила:

 • Да не използвате обезкосмяване чрез отскубване на космите (епилатор, кола маска, пинсети) няколко седмици предварително.
 • Да не използвате лосиони за изкуствен тен в последната една седмица.
 • Да не използвате избелващи козметични кремове в последния месец преди процедурите.
 • В последните три дни да не се излагате на слънчеви лъчи, солариум или UVA лъчи.
 • Космите трябва да се бръснат 1-2 дни преди процедурата.

Непосредствено преди процедурата трябва да се направи следното:

 • Да се почисти добре областта от всякакви кремове, лосиони, фон дьо тен и др. козметични средства.
 • Бенките да се покрият плътно с бял молив.
 • Да не се третират зони с татуировки и перманентен грим – процедурата се извършва на разстояние поне 2,5 см от татусите.
 • Да се очертае третираната зона.
 • Да се нанесе безцветен ултразвуков гел.
 • Апаратът да се настрои според вашия фототип кожа и цвят косми.

След лазерна епилация

След лазерна епилация в Естетичен център „Аура” е нужно да спазвате следните правила:

 • Не се излагайте на слънце или солариум поне три дни.
 • Задължително нанасяйте слънцезащитен крем.
 • Не прилагайте други методи на епилация (епилатори, кола масак, пинсети).
 • Може да използвате успокояващи кремове с декспантенол, алое вера и др.

Ще забележите опадане на космите 14 дни след процедурата лазерна епилация.

След завършване на курса от първоначални процедури е необходимо поне веднъж годишно да правите лазерна епилация за поддръжка на зоната.

Какво е лазерна епилация
Всеки ли може да се подложи на лазерна епилация
Дълготрайна ли е лазерната епилация
Има ли значение кога ще се направи лазерната епилация
Колко и какви процедури са нужни
Лазерен епилатор Prime Lase HR на Cocoon Medical
Как да се подготвите за лазерна епилация
Болезнена ли е лазерната епилация?
След лазерна епилация

TOP